Împreună cu Liga Performanței în Natație, Asociația Județeană de Natație și Pentatlon Modern Ilfov, am pus bazele unei asociații care să promoveze sporturile de apă, în țările din zona noastră geografică.
Mai multe detalii puteți găsi la: www.ceea.ro
Ritmul alert de propagare a informaţiilor privitoare la mişcarea umană face ca noutăţile să fie „invazive”, copleşitoare. De aceea, specialiştii nu contestă eficienţa utilizării instruirii asistate pe calculator (IAC) în domeniul sportului, ca sferă aplicativă. Prin IAC, entităţile domeniului comunică şi devin interoperabile. De altfel, acest aspect este valabil pentru orice domeniu al vieţii; domeniul devine concurent doar în condiţiile în care beneficiază permanent de noi informaţii.
În laboratoarele științei sportului, tehnologiile moderne au un asemenea impact încât profesorii-antrenori consideră că performanţele de mare valoare derivă chiar din aceste tehnologii avansate. Putem gândi astfel că, IAC furnizează un suport practic pregătirii: antrenamentul sportiv devine strict specializat; el se conectează întrecerii, deoarece totul trebuie raportat la performanțe și tentative record; creşte puterea enunţiativă a analizei în sport şi, astfel, exigenţele.
Aplicaţiile computerizate asigură:
IAC în sport trebuie concepută pentru a menţine homeostazia (echilibrul organic), în condiţiile în care performerii sunt supuşi unor solicitări extreme. Astfel, în laboratoare dotate cu echipamente de ultimă generaţie tehnologică, se înregistrează, se verifică (uneori pe manechine) şi se simulează:
De asemenea, prin instruire asistată computerizat:
se verifică reflexele competitorilor;
Fără instruire asistată de calculator ştiinţa sportului va avea un ciclu de viaţă scurt în raport cu alte ştiinţe. De altfel, în orice domeniu afluxul informaţional ne va depăşi oricum, însă credem că, în contextul actual, vor fi mereu la curent cu ceea ce este mai important doar cei care vor folosi suportul digital și tehnologiile avansate de informare şi comunicare.
Prof. univ. dr. Luciela Vasile
Prof. univ. dr. Sabina Macovei
Discobolul, Revista UNEFS de cultură, educaţie, sport şi kinetoterapie, Anul VI nr.4 (22), 2010
Tinând cont de pandemia de COVID19 și a restrictiilor instituite de Guvern, vă informăm că sistăm toate antrenamentele până la o dată care va fi comunicată ulterior.
Vă multumim pentru întelegere!
Clubul Sportiv Performer s-a implicat activ în dezvoltarea înotului din România, prin crearea cadrului competițional necesar creșterii calitații rezultatelor sportive ale înotatorilor, precum și reducerea ratei de abandon.
Sediul nostru social este situat în Corbeanca, Str. Hipodromului nr.32E, Județul Ilfov